זיו שחר

הסכם ממון טרום נישואין ,רכישת דירה

שלום רב, יצא לי לחסוך סכום כסף גדול ולבן זוגי לא. בימים אלה רכשתי דירה בארץ, כמו כן היות וזו דירה למגורים משקיעה שם כספים רבים. בן זוגי רכש דירה בחו"ל(עם משכנתה) ואני רכשתי גם כן (ללא משכנתה). כרגע הוא לא שותף למשכנתה בימים אלה ולא בהוצאות השוטפות. 1. האם חישוב ההוצאות השותפות בדירה מוכרות בערך הדירה והאם אני יכולה להגן על הסכום שהושקע הן בבית והן בתוכנו? 2. האם אני יכולה להאפשר לבן זוגי להתחלק בהוצאות השוטפות של הבית כמו קניית סלון וכן הלאה מבלי שיפגע בזכויותי? 3. האם ניתן להגדיר כך כי הנכסים שיש ברשותנו במלואם והכספים, לפני החתונה ישמרו לכל אחד מבני הזוג? על אחוז הנכס שנותר לשלם עליו משכנתה נתחלק (בארץ ובחו"ל) הן בחובות שווה בשווה והן בזכויות. 4. האם יש צורך ברישום פורמלי בארץ ובחו"ל על הנכסים הללו כדי להנות מהזכויות של סעיף 2? ייתכן ותהיה בעיה עם הנכס בחו"ל. האם יכולה להכניס את בן זוגי למשכנתה או שעדיף להימנע? נראה שהוא לא יכול להכניס אותי רשמית במשכנתה של חו"ל? 5. במידה וישנם כספים נזילים שבעתיד נקנה אתם נכס, האם ניתן להגדיר כי הם יחולקו לפי אחוז הכספים שכל אדם שם? תודה, זיו שחר

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום התשובה למרבית שאלותייך הינן חיוביות את ההסכם בניכם יש לערוך באופן אשר לא ניתן לתת לסעיפיו פרשנויות שונות. על ההסכם להיות ברור בעל פרשנות אחת והכל על מנת שתוכלו לשמור על הנכסים אשר בבעלות כל אחד מכם. בנוסף על ההסכם ליתן מענה לנושאים עתידיים כגון רכישה משותפת של נכס או לחילופין מכירת נכס אחד תמורת רכישה אחרת אשר תשמש או לא תשתש את שניכם ... ועוד כהנה וכהנה נושאים אשר יש ליתן עליהם את הדעת. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין