יפית

שם עסק שמורכב משם פרטי ושם משפחה

סיימתי את לימודי בעיצוב פנים ושמי הוא מתחיל ב - י ושם משפחתי מתחיל ב - ש הכנתי לי לוגו של ראשי התיבות באנגלית YS בכרטיס הביקור מאחורה רשום inetrior & graphic Design ומקדימה את הלוגו שיצרתי באנגלית מהאותיות ys עם שמי הפרטי ושם משפחתי בעברית היום ראיתי שישנה עוד בחורה שהיא מעצבת פנים וגם לה הלוגו הוא של ys אחר משלי אבל אותם אותיות ומתעסקת בתחום עיצוב הפנים האם זה בסדר שהוצאתי כרטיסי ביקור ככה הרי לא העתקתי ממנה זה ראשי תיבות של השם שלי ושנינו באותו התחום עוסקות נושא זה דחוף לי כדי למנוע בעיות בעתיד

עו"ד דייויד וולברג

יפית שלום, תודה על המייל. על פי פקודת סימני המסחר, מותר לאדם "לעשות שימוש אמת בשמו או בשם עסקו". ישנו סעיף דומה בחוק העוולות המסחריות. על פניו, עושה הרושם שאת לא מפרה את זכויות מעצבת הפנים, אותה הזכרת במייל. יחד עם זאת, כל מקרה לגופו. היות ואת בתחילת דרכך, בשלב בו את בוחרת שם ולוגו לעסק שלך, הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום. לא כדאי שתשקיעי בשם מסוים את כל מרצך וכספך, ופתאום תמצאי את עצמך באמצע הליך משפטי, בו הצד השני מבקש להוציא צווי מניעה נגדך ופיצויים. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס