לירון

שימוש בהקלטת בעל הדירה לטובת הגשת תביעה

שלום, הקלטתי את בעל הדירה, בהקלטה בעל הדירה הבטיח בפירוש לתקן את מכשירי החשמל שהיו בדירה טרם כנסתי לדירה. עכשיו שהמקרר התקלקל בעל הדירה טוען שאינו אחראי על תיקון המקרר ושעלי לתקן אותו על חשבוני. האם אני יכולה לעשות שימוש בהקלטה בהליך משפטי? תודה, לירון

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

לירון שלום, ראשית כדאי לבדוק מה כתוב בהסכם השכירות. בכל מקרה על פי הנתונים שבשאלתך לא מדובר "בהאזנת סתר" בהגדרתה בסעיף 1 לחוק האזנת סתר ולכן ניתן לעשות שימוש בהקלטה שבידייך כראיה בהליך משפטי. הערה נוספת - במידה ובחוזה השכירות כתוב שבעל הדירה אינו חייב בתיקון המקרר, אך השיחה הוקלטה לאחר חתימת חוזה השכירות תוכלי לטעון (במידה והחוזה בכתב לא שולל אפשרות שכזאת) כי שיחת הטלפון מהווה תיקון או תוספת לחוזה הכתוב (הרי חוזה בין צדדים יכול שיעשה גם בע"פ ולא רק בכתב) ולהציג את שיחה הטלפון המוקלטת. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.