אבי

הקמת חברה עם חבר- האם כדאי הסכם מייסדים

שלום, אני וחבר הולכים להקים עסק ביחד, והבנו שאפשר לעשות את זה יחסית מהר עם תקנון סטנדרטי ושלא חייבים הסכם מייסדים. זה נכון? ואם כן, למה זה טוב הסכם מייסדים?

עו"ד מיכל לוצאטו

אבי שלום, למרות שניתן לחתום על הסכם מייסדים בכל שלב בחייו של המיזם, ישנה חשיבות רבה לעריכתו כבר בשלב הראשוני. במקרים רבים, עיקר תשומת הלב של יזמים רבים בתחילת הדרך מופנית לשאלה כיצד להפוך את המיזם לרווחי ולא לאספקטים ניהוליים של המיזם. הסכם מייסדים יתרום לניהול התקין של המיזם (או החברה) כבר מתחילת דרכו, וימנע או יצמצם חילוקי דעות ומחלוקות אשר עלולים לעלות במהלך ניהולו, וזה בהחלט יכול לקרות גם אצל חברים. רצוי לא לדחות את מועד עריכת המסמך לאחר הקמת החברה או למועד מאוחר יותר. כמו כן לא מומלץ להכין הסכם סטנדרטי אלא להתאים אותו לתחום הפעילות הספציפי של החברה ובהקשר זה רצוי שאיש מקצוע (עורך דין בדרך כלל) בעל ניסיון ובקיאות בתחום העסקים אליו קשור המיזם יהיה מעורב בהכנת ההסכם. לקריאה נוספת על נושא זה אתה מוזמן להיכנס למאמר: https://goo.gl/j32zR3 בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.