שלומית

רישום בעלות במניות כאשר יש חוב אגרות בחברה אחרת בה יש לי מניות

לפני כמה שנים רשמתי חברה ברשם החברות. בשנים האחרונות לא הייתה כל פעילות בחברה, והחברה צברה חובות בגין אגרות שנתיות של רשם החברות שלא שולמו. כיום אני וחברים נוספים מבקשים לקדם מיזם חדש, אך רשם החברות מונע ממני באופן מנהלי להירשם כבעלת מניות במיזם חדש, וזאת בשל חיובי האגרות של החברה הקודמת. מה ניתן לעשות?

עו"ד אורן מנדלר

שלומית שלום, ככל ובחברה הראשונה אין פעילות כלל, מומלץ לפנות להליך של פירוק החברה מרצון, הליך שבסופו תמחק החברה ותחדל להתקיים. ההליך נמשך כחצי שנה עד שנה, כאשר במסגרת ההליך ניתן לבקש פטור מתשלום האגרות לגבי השנים בהן לא הייתה בחברה כל פעילות והדבר נתמך באישורי רו"ח, רשויות המס, ומע"מ. ככל ורישום המניות בחברה החדשה דחוף, ניתן לבקש כבר במסגרת הבקשה הפותחת את הליך הפירוק כי ההליכים המנהלתיים יופסקו, וזאת תוך התחייבות להשלמת הליכי הפירוק מרצון בתקופה קצרה ובאופן מידי. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בהצלחה