משפטי– זאפ
משפטיפורומיםהוצאה לפועלצו עיכוב יציאה מהארץ

מנהלי הפורום

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפאלי עומד בראש משרד עורכי דין רפאלי רפי. הוא בוגר תואר ראשון במשפטים ממכללת שערי משפט, ותואר ראשון במנהל עסקים מאונ' לינקולשיר בבריטניה. את הסמכתו כעורך דין קיבל בשנת 2008. בנוסף, משמש כיועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור במחוז חיפה, בשי"ל בקרית מוצקין ובעמותה לגישור בעכו.

חזרה לפורום

צו עיכוב יציאה מהארץ

שרו
שרון כהן

שלום רב. אני חייבת מוגבלת באמצעים ויש לי תיק איחוד בהוצלפ. משלמת כבר שנים רבות צו תשלומים של 400 שח בחודש. מדובר בחובות ישנים מאוד - בין 20-30 שנים. קרן החוב היא 130 אלף והחוב בפועל עומד על כמעט מיליון שח - כל הנושים הם אנשים או חברות פרטיות. אני בת 65 ולפני שנתיים בערך הפסקתי לעבוד מסיבות בריאותיות ויצאתי לפנסיה. כל הכנסתי היא מקצבת זקנה בסך של 2700 שח. שלושת ילדיי תומכים בי כלכלית ומממנים את שכר הדירה שלי ועוד כמה הוצאות שוטפות. ילדיי רוצים להעניק לי מתנה ולממן עבורי טיול קצר בחול. הגשתי בקשה לרשם על מנת שיסיר באופן זמני את צו העיכוב. לאחר שחלק קטן מהנושים הגיבו הרשם קבע שאם אפקיד 5000 שח על חשבון החוב ו2 ערבים שכירים עם שכר נטו של לפחות 10 אלף שח יחתמו עליי ערבות אישית אוכל לצאת מהארץ. הגשתי בקשה לעיון חוזר וביקשתי להסיר את ההפקדה של ה 5000 שח בטענה שאין לי יכולת כלכלית לשלם כזה סכום ולמעשה תשלום הסכום הזה יפול שלא בצדק על ילדיי שגם כן לא מוכנים לשלם את חובותיי. הרשם לא קיבל את הבקשה לעיון חוזר וכתב שהתמיכה מילדיי נחשבת כהכנסה רעיונית. אני שוקלת לערער על ההחלטה שכן ברגע שהובטחה חזרתי ארצה ואין כל טענה שיש חשש שאמלט מהארץ ואני גם עומדת בצו התשלומים - אין תכלית להפקדה בהקשר של היציאה מהארץ ולמעשה ההפקדה הזאת מסנדלת את יציאתי. אשמח לשמוע את דעתכם - האם ההחלטה של הרשם סבירה והאם יש לי סיכוי טוב בערעור? תודה מראש לעונים