נועם

תאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים

בתביעה מתאונה נאלצנו , אני והעוד שלי , לנהל קודם את התיק מול ביטוח לאומי מכיוון שזאת היתה תאונת עבודה. לאחר תקופה של שנתיים(!!) הוחלט על קיצבה שלפי הערכתנו חושבה באופן לא נכון על פי בסיס שכר מופרך שכלל שליש ופחות מהשכר האמיתי. כעת לשאלה : האם לערער לבית דין לעבודה ולתבוע את המלל לפי הבנתנו מה שיארך עוד למעלה משנה. או לדלג לתביעת הפלתד בהנחה שמיצינו את ההליך מול המלל באופן הנדרש על פי חוק\ באופן סביר? החשש הוא שבתביעת הפלתד יעמדו על הבסיס שניתן במלל או לחלופין - מהתחשיב הראוי יגרע הסכום שעל פי הערכה היה ניתן עי המלל ואז הפיצוי בפלתד יבלע עי הסכום הראוי מהמלל. אני מודע לכך שהעניין מסובך אולם אני מניח שהדילמה מוכרת . תודה מראש נועם

עו"ד זאב פרל

שלום רב, כפי שעולה משאלתך טרם הוגשה תביעה אל בית המשפט ומכיוון שכך, על פי סעיף 6ב' לחוק הפלת"ד הנכות הצמיתה אשר נקבעה בוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי היא שתחייב את הצדדים בבית המשפט (כמובן שניתן לנהל הליך על הבאת ראיות לסתור את קביעת המוסד לביטוח לאומי וכיו"ב), יש לבחון האם מדובר בתאונת עבודה בשירות המעביד או בתאונת עבודה שאינה בשירות המעביד. לכן, ככול שקביעת הנכות במוסד לביטוח לאומי הינה נכונה לדעתכם, ואין ברצונכם לערער על הקביעה, ניתן להמשיך לשלב הבא והוא הגשת התביעה בבית המשפט (ובלבד שאכן ייבדק נושא "בליעת התביעה" שאז התביעה תידחה). על הנפגע למצות את זכויותיו במל"ל בסבירות ובתום לב, ואין המשמעות של כך, חובת הגשת ערעור על קביעות ועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי. הניכוי מסכום הפיצויים יעשה על פי הקצבאות ששולמו מהמוסד לביטוח לאומי עקב ובגין התאונה.