רונאל

למפקח או לבית משפט שלום

אם בונים אצלי בבית המשותף דירות נוספות לפי היתר בניה שניתן על ידי העיריה: (התוכנית מבוססת על תמ"א 38) ואני מבקש להפסיק את העבודות (בגלל אי מילוי תנאי ההיתר) לאן אני צריך לפנות בית משפט שלום? או למפקח על המקרקעין? האם למפקח יש בכלל סמכות כזו להוציא צו הפסקת עבודות שיפוטי? חשוב לי להדגיש אני מבקש לפעול במישור האזרחי במסגרת תביעה אזרחית (ולא להמתין שהרשויות יוציאו צו הפסקת עבודה או שיוגש כתב אישום). תודה

עו"ד שי אליאב

ככל וכפי שציינת בשאלתך, מדובר בבניה שלא לפי תנאי ההיתר, יש לפנות למחלקת הפיקוח על הבניה ברשות המקומית (העייריה) ולהתלונן. העירייה תוציא מפקח שיבדוק זאת, וככל שאכן מדובר בבניה בניגוד להיתר הרשות המקומית תדאג להוציא צו הריסה/ הפסקת עבודות מינהלי, מלווה בכתב אישום. אם תרצה לרוץ לבית המשפט קודם לכן, עליך לפנות לבית משפט השלום. במקרה זה, מירב הסיכויים שהתביעה תסולק על הסף בהיעדר מיצוי הליכים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי