גיורא

רישום בטאבו

אנו מעוניינים לבצע פרויקט תמ״א 38/2. המבנה נמצא על שטח של מנהל מקרקעי ישראל. יש לי מספר שאלות הקשורות לרישום בטאבו. א. חלק מהדירות הוגדלו פמכוח תב״ע, אך בטאבו הדירות עדיין רשומות בגוגל המקורי. האם לפני ביצועה תמ״א חייבים לעדכן את הטאבו? ב. חלק מהדירות רשומות על בעלות של מדינת ישראל, אך צויין שם החוכר. האם צריך או כדי לרשום את הדירות כבעלות של הדיירים, ובמה זה כרוך? ג. בחלק מהדירות רשום כי קיים משכנתאות. האם הם אוטומטית עוברים לדירות החדשות? באיזה שלו צריכים ליידע את הבנק? ד. כפי שצוין, מדובר בנכס שנבנה על שטח מקרקעי ישראל. האם לפני ביצועה תמ״א צריכים לקבל הסכמה מהמנהל? תודה

עו"ד שי אליאב

א. אין רלוונטיות בין השניים. אם התוספות נעשו בהיתר הן ילקחו בחשבון לצורך התמורות. ב. אם הבעלות של המינהל, המינהל נתן הסכמה גורפת מראש לביצוע פרויקט התחדשות עירונית. ראה לענין זה החלטת מינהל מס' 1303. ג. זה כבר מנגנון אחר סבוך של המרת הערבויות הניתנות על ידי הבנק המלווה לבעלי הדירות לערבויות אוטונומיות לטובת הבנק הממשכן. ד. ראה תשובתי לעיל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי