משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמזונותמזונות- ללא נישואים

מנהלי הפורום

שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלומי באשי - משרד עורכי דין

עו"ד שלומי באשי הינו בעל ניסיון של למעלה מ 20 שנים בתחום דיני המשפחה הכולל הופעות בבתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים והוא מכהן זו השנה השביעית ברציפות כיו"ר הועדה לענייני משפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז. עו"ד באשי עורך השתלמויות מקצועיות והרצאות בתחום דיני המשפחה לציבור עורכי הדין ומרכז את תחום דיני המשפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז עבור ציבור עורכי הדין.

חזרה לפורום

מזונות- ללא נישואים

עומ
עומרי

שלום, אני אב לשני ילדים (בני 4 ושנה) אשר הבאתי עם אישה שמעולם לא היו בינינו קשר אישי, כאשר ההיכרות בינינו הייתה אך ורק לצורך הבאת ילדים לעולם. ערכנו הסכם כאשר כתוב בו כי תהיה חלוקה שווה של הוצאות הילדים ואיש איש ידאג לילדים כשהם בביתו. קיימת חלוקה שווה של זמני השהייה של הילדים. לפני כחודש היא הגישה תביעה הזויה למזונות של מעל-10,000 ש"ח בחודש (כולל מדור, למרות שהיא גרה בדירה ברשותה ללא משכנתא) וטענה כי גם אם קיים בינינו הסכם, הוא אינו מחייב את הילדים. ברור כי מדובר בסחטנות אשר שונה מכל מה שהתנהלנו והסכמנו עליו עד היום אני מרויח 5000 ש"ח נטו בחודש ורובצת על הדירה שאני גר בה 3000 ש"ח משכנתא. היא מרוויחה מעל 10,000 ש"ח נטו בחודש האם בית המשפט יכול לחייב אותי במזונות למרות החוזה בינינו ולמרות שהיא מרוויחה משמעותית יותר ממני? במידה ויש לה דירה על שמה שבה היא גרה (ששוייה מעל 2 מיליון ש"ח), האם יש אפשרות גם להוצאות מדור?? תודה רבה!

RE:
עו&
עו"ד שלומי באשי(נכתב ע"י: עומרי)

שלום עמרי, הקוראים את התשובה שלי כאן מתבקשים לתשומת לב בעניין - הילדים הם אף פעם לא חלק מהסכם שצדדים עושים בינהם !!! צריך לדעת ולזכור את זה כל הזמן. על כן ככל שההסכם יהיה הסכם אשר תואם את רוח הפסיקה והמצב באותו זמן, כך יהיה מאוד קשה לשנותו גם אם הדבר , טכנית אפשרי. לגופו של עניין - האם לאחר הולדת הילדים כל אחד בתורו הלכתם לבית המשפט לאשר את התניות הכלכליות בהסכם לעניין המזונות ? אם כן אז יש לה בעיה. אם לא אז יש לך בעיה. מה הטעם לערוך הסכם אם לא מגיעים לאשרו בבית משפט ברגע שניתן לעשות זאת. לשאלה האם בית משפט יכול - התשובה היא חד משמעית כן. בית המשפט לא כפוף להסכמות שבינכם. בנתונים שהצגת הסיכוי שייפסקו כנגדך מזונות שואף ל 0.

RE:RE:
עומ
עומרי(נכתב ע"י: עו"ד שלומי באשי)

אז אם האישה יכולה כרצונה לתבוע בשם הילדים גם כאשר יש הסכם, אז מה הטעם בכלל לערוך הסכם? ככל שמשהו לא ימצא חן בעיניה, היא יכולה להשתמש בזה כקלף נגד הגבר... שאלה נוספת: מדובר בבחורה שלא קונה לילדים בגדים ומלבישה אותם בבגדים בלויים (כך שאת כל קניות הבגדים אני עושה למען הילדים), לא חוגגת להם יומולדת, לא מבשלת, ועוד... מה ניתן לטעון וקביל בתביעת המשמורת?