משה

אחוזי נכות

אם הגשתי בקשה לקצבת נכות ופטור ממס בשבילי, וקבלתי אחוזי נכות מפטור ממס.האם זה מחייב גם את אחוזנ הנכות, או שכל אחד נקבע בנפרד?

עו"ד רונן אבניאל

הוועדות הרפואיות של נכות כללית ופטור ממס הכנסה עצמאיות בעבודתן ובהחלטותיהן. מה שאומר... שאתה עלול למצוא עצמך אם נכות רפואית בשיעור X בוועדות של מס הכנסה ונכות רפואית בשיעור Y בוועדות של נכות כללית, כל זאת למרות שהבסיס לקביעת שיעור הנכות נסמך על תקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז - 1956.