מנהל הפורום

חוק זכויות נפגעי עבירה

היכן מוזכרת החובה של גורמי התביעה ליידע אותי כנפגע עבירה על הסדר טיעון שעומד להיחתם עם הנאשם?

ניר יסלוביץ,עו"ד

בבג"ץ 2477/07 פלוני נ' פרקליט המדינה (טרם פורסם, 27.5.07), התייחס בית משפט העליון לזכותו של נפגע עבירה לפי סעיף 17 לחוק כדלהלן: "הוראות החוק לעניין זכויות נפגע העבירה לקבלת הודעות בדבר אפשרות להסדר טיעון ולהבעת עמדתו לעניין זה, טרם קבלת החלטה, ברורות הן ומפורשות. על התביעה להודיע לנפגע העבירה דבר קיומה של אפשרות זו מבעוד זמן, וליתן לו האפשרות להגיב עליה, והכל בטרם יוחלט אם לאשר את הסדר הטיעון. אין לנפגע העבירה 'זכות וטו' או אפילו מעין 'זכות הצבעה' לעניין אישור הסדר הטיעון על ידי התביעה. יתירה מזו, עמדתו של נפגע העבירה לעניין הסדר הטיעון המוצע לא תהווה אלא חלק ממכלול השיקולים שהתביעה מצווה עליהם לעניין זה והנתונים כמכלול בשיקול דעתה הבלעדי". ניר יסלוביץ,עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי עבירה