חזרה לפורום

שינוי שם ורישום שם קודם

אית
איתן

שלום וברכה. לפני כחודשיים הופיע שמי ושמות מאות רבות של חיילי צה״ל לשעבר בקבוצות פייסבוק של פושעי מלחמה. הארגון המפעיל קבוצות אלו אוסף כספים ומגיש מידע אישי על חיילי צה״ל לבתי משפט בעולם ולבית המשפט הבינלאומי בהאג. אני ומאות חיילים נוספים חוששים לצאת את הארץ ולהעצר במדינה אחרת על ״פשעי מלחמה״ נוסף על כך אנו חוששים מנקמה אישית בנסיעות לחו״ל. חשבנו על אופציה של שינוי שם במשרד הפנים.. רק שאז גילינו כי אף אם נשנה את השם לפי חוק השם הקודם יופיע בדרכון במשך 7 שנים. שאלתי בשמי ובשם מאות חיילים היא האם ניתן לבקש בקשה מיוחדת משר הפנים שהשם הקודם לא יופיע בדרכון? בטלפונים שעשיתי למשרד הפנים נתנו לי תשובה שלילית. אני חושב שראוי כי המדינה תאפשר הגנה על חיילים ותאפשר להם לשנות את שמם בדרכון בלי שיופיע שמם הקודם... הרי בכל מקרה רשויות המדינה יודעות את השם הקודם ומספר תעודת הזהות נותר אותו הדבר. העניין הוא רק שרשויות וגופים זרים לא יוכלו להצליב מידע בכדי להזיק לחיילים שלחמו בשביל המדינה... אני גם חושב שמוטב כך בשביל המדינה... נאמר לי ע״י שופט לשעבר בארה״ב כי בארה״ב כל אדם שיש לו סיבה הגיונית ובוודאי חייל יכולים לשנות את שמם ללא פרסום במאגר או בדרכון... יתרה מכך הוא ציין כי אם יש צורך יש יחידה מיוחדת שדואגת לטשטש כל חיבור לזהות הקודמת כולל תעודות לידה, תעודות זהות, שמות ההורים, תאריך הלידה, חשבונות בנק ועוד... וזאת בכדי להגן על החיילים. אשמח אם תוכלו לתת לנו תשבות בעניין זה ואולי להפנות אותנו לגורם שיכול לעזור בעניין. מה החוק אומר בעניין? האם צריך לפנות לבית משפט בעניין? תודה, איתן.