שינוי שנת לידה בתעודת זהות (העלאת הגיל)
הייתי היום במשרד הפנים עם תעודת הלידה שלי מארץ המוצא ותרגום נוטריוני שלה (אישור נכונות תרגום) משפת המקור לעברית כדי לשנות שנת לידה (להעלות את הגיל) בתעודת זהות. נאמר לי שעליי להמציא פסק דין מבית משפט. האם הדבר נכון? היכן נמצא החוק הזה? לאיזה בית משפט פונים בעניין זה? כיצד פונים לבית משפט באופן עצמאי (ללא עורך דין) כדי לשנות גיל (להגדיל גיל ב3 שנים) בתעודת זהות ישראלית? תודה למענה
שלום ותודה על הסברך. קיבלתי היום מענה כתוב ממשרד הפנים ולפיו עליי לפנות למדינה שלישית שבה קיימות שתי השגרירויות (איראן וישראל) ושם לאמת בחותמת אפוסטיל את התרגום הנוטריוני של תעודת הלידה שלי מאיראן. לא הוזכר במכתב אליי שום חוק. אינני מבין, האם עליי לנסוע לחו"ל כדי לתקן שנת לידה בתעודת הלידה שלי? אם כן, זהו מכתב שהוא פשוט בלתי יאומן. האם הגיוני?
יוסי שלום, מכיוון שלקביעת גילו של אדם יש משמעויות רבות (זכאות לפנסיה, קצבאות, מועד גיוס וכו') המחוקק הסדיר עניין זה ב"חוק קביעת גיל" בו נקבע שעל מנת לשנות גילו של אדם יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה. עלייך לגשת לבית המשפט לענייני משפחה הקרוב למקום מגורייך ולהגיש בקשה לשינוי גיל בו יהיה עלייך להוכיח כי שנת הלידה הרשומה איננה נכונה וכי שנת הלידה אשר אתה מבקש לרשום, היא הנכונה. תוכל לקרוא על החוק בקישור הבא: https://www.nevo.co.il/law_html/law01/p200k1_001.htm בברכה, עו"ד יהושע פקס
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו