• 16 בנובמבר 2012

    א5 לאישה נואפת

    שלום רב,

    אני נשוי 3 שנים לאישה ארגנטינאית. יש לה שנה חצי ויזת א5 שאנחנו אמורים לחדש בפברואר הקרוב ויש לנו ילד אזרח ישראלי בן 3. גיליתי שהיא מנהלת רומן ארוך עם מישהו מהעבודה שלה ונפרדנו.
    היא חיה עם אותו גבר מזה כמה חודשים.
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם בכך שלא הלכתי להודיע למשרד הפנים על שינוי הנסיבות, אני ו/או היא יכולים לקבל קנס ממשרד הפנים? אם כן, מה יכול להיות גובהו? ומה המקור החקיקתי (או תקנות) לכך?
    2. היא מתכוונת ללכת למשרד הפנים עם המאהב שלה. האם משרד הפנים יאפשר לה להישאר בארץ בגלל הקשר שלה לאותו גבר, או יגרש אותה מהארץ? איך משרד הפנים יתייחס לעובדה שבזמן שהיא נשואה לי ולאחר זמן קצר התחילה להיות עם גבר אחר ולמעשה שיקרה למשרד הפנים על כנות הקשר שלנו בפעם האחרונה שהיינו שם בפברואר 2012? האם היא רק תצטרך להתחיל את התהליך מחדש עם אותו גבר או שמשרד הפנים יערים קשיים על הכרה בקשר כזה?

    16 בנובמבר 2012
  • מנהל הפורום דור פנק 19 בנובמבר 2012

    א5 לאישה נואפת

    שלום רב
    בקשר לשאלתך הראשונה, אין קנס על אי דיווח אך עליך להודיע כי נפרדתם, שניכם תזומנו לשימוע ואז סוגרים לכם את התיק.
    בעקרון היא נדרשת לצאת מישראל אך מאחר ויש ילד מעורב, והוא ישראלי, היא יכולה להגיש בקשה לוועדה מיוחדת שתבחן את טובת הילד ואז ישקלו אם לתת לה מעמד בישראל.
    בנוגע לשאלתך השניה, משרד הפנים רשאי לאשר לה להשאר בישראל אך יחד עם זאת להערכתי יערים עליה קשיים..
    בהצלחה
    דור

    19 בנובמבר 2012
    • 19 בנובמבר 2012

      א5 לאישה נואפת

      תודה רבה על תגובתך!
      לגבי השאלה השנייה, האם הסיכוי שמשרד הפנים יתיר לה להישאר בארץ עקב הקשר שלה עם הגבר האחר קטן או גדול מ - 50% לדעתך?
      אני יודע שלא ניתן באמת לענות תשובה מלומדת על השאלה הזו, אבל אשמח מאוד להערכה גסה ביותר.

      שוב תודה!

      19 בנובמבר 2012
      • מנהל הפורום עו"ד דור פנק 19 בנובמבר 2012

        א5 לאישה נואפת

        שלום רב
        מאחר ואיני מכיר את הקשר הזוגי "החדש" שלה איני יכול להעריך את סיכוייו.
        כך או כך נקודת המוצא של משרד הפנים היא שכל זר מחפש במי להתלות כדי להשאר בישראל.. ולכן להערכתי הוא צפוי להערים עליה קשיים, יחד עם זאת, עם ייצוג משפטי נכון ניתן לסייע לה להשאר בישראל יחד עם בן זוגה החדש ,בכל מקרה היא תתחיל את התהליך מההתחלה באשרת ב/1 ולא ממשיכה עם א/5.

        19 בנובמבר 2012
        • 20 בנובמבר 2012

          א5 לאישה נואפת

          תודה רבה!

          20 בנובמבר 2012
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?