עוזי

גירושים מאזרחית אוקראינה

מבקש לדעת על תהליך גירושים מאזרחית אוקראינה שחיה באוקראינה (נשואים נישואים אזרחיים זמן קצר מאוד). מה האפשרויות לבצע זאת (לא בהכרח שהיא מעוניינת). תודה מראש

עו"ד יהושע פקס

עוזי שלום, יש שתי אפשרויות, הראשונה להגיש בקשה לגירושים באוקראינה במקום שבו התחתנתם. לשם כך תצטרך ככל הנראה ייצוג משפטי על ידי עורך דין באוקראינה. האופציה השנייה, להגיש בקשה להתרת נישואין בארץ בבית המשפט לענייני משפחה. צריך לקחת בחשבון כי באם הבקשה להתרת הנישואים היא לא בהסכמה, וההליך לא מתקיים בנוכחותה, אז אתה תידרש לבקש אישור המצאה של המסמכים אל אוקראינה, על מנת להוכיח כי היא יודעת על ההליך ומקבלת אפשרות נאותה להגיב. כמו כן, בית המשפט לענייני משפחה דורש לקבל הוכחות כי האישה לא יהודייה, כי אם היא יהודייה אז הסמכות לדון בבקשה לגירושים היא של בית הדין הרבני. בכל מקרה לא מדובר בהליך פשוט, בעיקר אם אין הסכמה של שני הצדדים להתרת הנישואים. נשמח לסייע לך בהליך. בברכה, עו"ד יהושע פקס מומחה להגירה, עלייה והסדרת מעמד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים