גולי

ערעור על החלטה של לשכה במשרד הפנים

בן זוגי תושב מולדובה, שנמצא בארץ מעל 17 שנה ללא סטטוס כעת. לפני כחודש וחצי אחרי חצי שנה שחיכנו קיבלנו תשובה מלשכה לשלם ערבות בנקאית בסך של 30000 שח ואז הם יתנו ויזה לבן זוגי. בנק שלי לא נותן סכום כזה, ובגלל שאני מכלכלת את המשפחה לבד ,( בני חייל בשרות סדיר ) , נכנסתי להוצאות גדולות , ואין מאיפה לקחת כסף. אני גם לא מבינה מדוע אני צריכה לשלם עבור הקשר שלנו כסף אם הכרתי ת בן זוגי בארץ ולא הבאתי אותו מחול. הרי זה שהוא לא היה חוקי כל השנים האלו , לא בעיה שלי . מאז שהוא הוא איתי, לקחתי אחראיות מלאה אליו והוא עומד בכל הקריטריונים לקבלת אושרה. אנו דוחים חתונה בגלל האי ודאות הזאת כול פעם ומצב כלכלי מחמיר מרגע לרגע. אני כתבתי מכתב ערעור ללשכה עם כל הסברים . טרם קיבלתי תשובתם. מה לעשות? ואם דרישתם חוקית?

עו"ד יהושע פקס

גולי שלום, ערבות בדרך כלל מבקשים כשיש חשש לכנות הקשר או שיש חשש שהתייר הזר לא יצא מהמדינה בתום האשרה שלו. לפי נוהל ערבויות 5.1.0004 דרישתם חוקית, אך ניתן לבקש הפחתה בסכום. אני מציע שתשלחו מכתב לפניות הציבור של משרד הפנים http://www.moin.gov.il/Pages/%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8.aspx בברכה, עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים