ביטול חוזים וסכרון דברים
שלום רב, אני מעוניינת לפנות את הדירה שאני שוכרת לפני תום החוזה, נותרו שלושה חודשים וחצי עד לסיומו. אין לי סעיף המדבר על יציאה מהחוזה אבל במהלך השנים שותפים סיימו את מגוריהם בדירה לפני תום החוזה בתנאי שהם מצאו מי שייכנס במקומם, גיום אני נמצאת בסיטואציה בה השותף הנשאר מערים עליי קשיים במציאת מי שיחליף אותי בדירה. רציתי לדעת האם יש לי אפשרות יציאה מהחוזה מול בעל הבית? מה גובה הפיצוי, במידה ואצטרך לשלם? במקביל חתמתי על זכרון דברים ושלמתי 1000 ש"ח מקדמה בדירה חדשה, במידה ולא אצליח לצאת מדירתי הנוכחית- לא ארצה להיכנס לדירה ולשלם על שתי דירות. האם החתימה על זכרון הדברים דינה כחתימה על חוזה השכירות (שטרם נחתם)? ברור לי שאת 1000 השקלים שלי לא אראה חזרה, וזה מקובל עלי, אבל האם יש קנס נוסף אותו עלי לשלם? הכניסה לדירה החדשה אמורה להיות ב1 לספטמר. אודה על תשובה מהירה בשל לחץ הזמנים. תודה רבה הדס
שלום רב אם לא תמצאי דייר חלופי, ואם לא יתחשב בך בעל הדירה הקודם - את מחוייבת לשלם עד סוף התקופה, הכל לפי החוזה ביניכם. מנגד חתימה על זכרון דברים מחייבת אותך כמו כל הסכם, בכפוף למוסכם ביניכם בזכרון הדברים. לכן המלצתי למצוא דייר סביר ולסגור מול בעל הבית ולא מול הדייר השני. בהצלחה, www.behore.co.il
שאלות נפוצות:
שיר ש
נעמה אביגיל
אנונימי