נעה

בעל הבית מאיים בתביעה

שלום, אני ובן זוגי עזבנו את הדירה לפני סיום החוזה כאשר מצאנו דיירת חדשה. מלבד חשבון המים כל החשבונות האחרים היו על שמנו ודאגנו לשלמם ביום היציאה מהדירה- בדבר מחלקת המים היה מעביר לי בעל הבית את הסכום לתשלום והייתי משלמת מידי תקופה, כאשר יצאתי מהדירה התקשרתי בנוכחות הדיירת החדשה לחברת המים שם טענו שאין לי כל חוב. בנוסף במהלך תקופת השכירות נשברה זכוכית של דלת חדר השינה ודאגנו להחליפה בדלת חדשה- חשוב לי לציין שמאז היה בעל הבית מספר פעמים בדירה וגם הדיירת ולא אמרו דבר על הדלת. שבועיים לאחר שעזבנו את הדירה (שבועיים בה גרה הדיירת בדירה) הוחזרו לי הצקים והפקדונות שכן אני ובן זוגי ירדנו מהארץ. לאחר מעל חודש שלא גרנו בדירה- החל לפנות אלינו בעל הבית דרך הדואר האלקטרוני בטענה שהדלת שהרכבנו שבורה ושאנו חייבים 4 חודשים של חשבון מים. אני רוצה לציין גם שבחוזה (בשנה השנייה לשכירות) התחייב בעל הבית לתקן נזק של רטיבות בחדר השינה (עובש קשה אותו נאלצנו לנשום כמעט שנה. ונזילה קשה במקלחון שגרם לנו להוצאות חשמל גדולות בגלל צורך להקיף את במקלחון במגבות ולכבסן ולייבשם כל יום- וזאת כמעט מהיום הראשון לשכירות הדירה - הוא לא תיקן בטענה שאין לו כסף/ עבודה/ לא מוצא איש מקצוע). האם שבועיים לאחר עזיבת הדירה והחזרת הצקים ראשי בעל הדירה לבוא בטענות שכאלה? אני יצאתי מהדירה בלב תמים ובידיעה שלא השארתי אחריי חובות או נזקים. מה עליי לעשות שכן הוא שולח מכתבים להוריי בארץ ואין לי דרך להוכיח את חפותי. בתודה מראש על כל תשובה נעה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חשוב מאוד לענות לבעל הבית במכתב מפורט שיענה על כל טענותיו. אם ירצה לתבוע הרי לא תוכלי מלמנוע ממנו. מצד שני את כבר לא בארץ ואין לו עוד בטחונות כנגדך - כך שחייב לתבוע אותך ולהמציא לך את כתב התביעה וכו'. בהצלחה, www.behore.co.il