דלית

דירת שותפים

אני גרה בדירה שותפים מזה 7 חודשים, ואני ממש סובלת בה, השותפים לא רק שלא דואגים לניקיון הדירה הם גא לא שומרים על הניקיון כאשר אני זאת שמנקה, הפסקתי להכין אוכל בדירה מאחר והכיור במטבח תמיד מלא בכלים, המקרר תמיד מסריח מעובש- אני כבר לא עושה קניות. אני מנס למצוא דייר מחליף אך לצערי אין היענות, בחוזה השכירות ישנו סעיף שאומר כי השותפים ידאגו להתחשב זה בזה בכל הנוגע לשטחים המשותפים, ויחלקו את מטלות הבית בינהם, (יש לציין כי אף אחד חוץ ממני לא העביר סמרטוט בדירה כבר 7 חודשים) האם אני יכולה לעזוב את הדירה תחת הטענה כי השותפים אינם מקיימים את החוזה ( החוזה מול השותף, ולא מול בעל הדירה) אציין כי אני לא נוהגת להעיר לשותפים על מה שמפריע לי מאחר ומעדיפה להימנע מעימותים. האם אם אני יתחיל להעיר ולא יהיה שינוי אז יש לי עילה להפר את החוזה ולצאת?

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום דלית ע"מ לדעת את זכויותיך - צריך לקרוא את החוזה ביניכם.ס' שציטטת הינו כללי וקשה מאוד לאוכפו. בעיקרון - מומלץ להתחיל להעיר - אולי כן יהיה שינוי. במקביל להמשיך לחפש שותף במקומך - תמיד עדיף לפתור את הבעיות בהסכמה. בהצלחה, www.behore.co.il