דנית

פריצה

שלום רב, אנחנו זוג ששוכר דירה מזה כמה חודשים. לפני יומיים הייתה לנו פריצה לדירה. בעקבות הפריצה נגנבו חפצים אישיים אך לא נגרם שום נזק למושכר. בעקבות זאת אנחנו רוצים להחליף את המנעול וגם לעשות מנעול שני להגנה יותר טובה. השאלה מי צריך לשלם עבור החלפת מנעול + מנעול נוסף - האם המשכיר או השוכר? אציין שאין בחוזה סעיף המדבר על החלפת מנעול. כמו כן לא ידוע לי עם יש למשכיר ביטוח מבנה. מה ניתן לדרוש מהמשכיר במקרה כזה? תודה מראש, דנית

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ניתן לבדוק עם המשכיר אם מסכים לשאת בעלות כולה או חלקה, במידה ולא העלות תחול עליכם. אם אין חובה כזאת בחוזה - לא ניתן לדרוש מבעל הבית אלא לבקש ממנו להשתתף בהוצאות-נתון לשיקול דעתו. בהצלחה, www.behore.co.il