משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכירשיחרור מוקדם מחוזה דירה שכורה עקב בעיית חולדות

מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

קביעת פגישה
0534262639
חזרה לפורום

שיחרור מוקדם מחוזה דירה שכורה עקב בעיית חולדות

ליל
לילי צור

בדירה שאני שוכרת התפרצה מתקפת חולדות ונאלצתי לברוח ממנה באמצע הלילה אל בית הורי. מדביר איבחן חדירת חולדות ואף לכד כמה מהן אך לא הצליח למצוא את מקור החדירה ולהבטיח שלא יהיו עוד. בעקבות תלונות קודמות שלי על מטבח מוזנח וצנרת שהמים בה לא ראויים לשתייה (חלודים), וכן על מתקפת מקקים קשה בכל הדירה, שגם בגללה נאלצתי להזעיק הדברה, בעלת הבית הציעה לבצע שיפוץ במטבח בזמן מגוריי בדירה - ואגב, שלחה שיפוצניק ללא התראה ביום שישי בצהריים, ערב ראש השנה ולאחר כניסת הסגר השני - ובכלל, איני מעוניינת שיתבצע שיפוץ בזמן מגוריי בדירה - ומאחר שסירבתי לקבלו, היא טוענת עכשיו שאני אשמה במצב. מאחר שאיני יכולה לחזור לדירה במצבה אלא לחפש מגורים חלופיים, ומאחר שהחוזה יסתיים רק בעוד כ-4 חודשים, ביקשתי להשתחרר ממנו, אבל בעלת הבית מוכנה לכך רק בתנאי שאמצא שוכר חלופי, והיא עדיין מתעקשת שאתפנה לקבל את השיפוצניק לעבודטת במטבח, אשר לדברי המדביר לאו דווקא תפתור את בעיית החולדות והמקקים, ושאמשיך לשלם את שכ"ד כל עוד השיפוץ מתמשך. סדר היום שלי אינו מאפשר לי קביעת פגישות עם אנשים, ובוודאי לא עם משפצים, ובנוסף, הקורונה מגבילה אותי בכך עוד יותר, ובכלל איני רוצה להעביר את הדירה לשוכר אחר ולהצטרך לשקר על מצבה. האם יש סעיף בחוזי שכירות המאפשר לי את הפסקת החוזה ויתרת התשלומים? תודה