חנן רובינסקי

גביית שכר דירה בזמן פינוי היישוב

שלום, ילדיי שוכרים דירה בקיבוץ. ב 08/10 נתבקשו כל תושבי הקיבוץ להתפנות , ומאז כולם פליטים בארצנו. השבוע קיבלו ילדיי חיוב על שכר דירה והיטלים נוספים בקיבוץ. אין באפשרות ילדיי להתגורר בביתם השכור, עקב סגירת הקיבוץ לאזרחים על ידי הצבא..האם הם מחוייבים בתשלום? תודה חנן משגב עם

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

ככלל, שוכר אינו פטור מתשלום דמי שכירות עקב אי שימוש במושכר. אכן, ברור לי שמדובר באי השימוש אינו בשליטתם. סעיף 18 לחוק החוזים דן בסיכול חוזה ונתון לפרשנות מרחיבה בהתאם לנסיבות.כל מקרה לגופו. מדובר במקרה לא סטנדרטי המחייב ייעוץ מקיף. אין לי תשובה למסגרת הפורום. מוזמן להעביר לי את השאלה בפרטי ואנסה לסייע לאחר בדיקה מעמיקה. Gitaylaw@gmail.com