אנונימית

תיקון מקרר דירה שכורה/ תשלום על סילוק מקרר מקולקל

שלום. לפני חודשיים נכנסתי לדירה חדשה. כשנכנסתי ראיתי שמהקרר לא תקין והעלתי את זה לבעל דירה. בעל הדירה מסרב לתקן ואומר שעליי לקנות מקרר משלי. החוזה אינו מתייחס לאחריות המשכיר בתיקון חפצים רק תשתית עקב בלאי. יש לי שתי שאלות: אם אני לוקחת מקרר חדש, האם הוא מחוייב להשתתף בהובלה או לפחות הוצאה של המקרר הישן? כי בעצם אני נדרשת להוציא מקרר שהוא מסרב לתקן. ושאלה נוספת, כמו שאמרתי לא מוזכרת חובת תיקון של המשכיר על חפצי הדירה אך כן רשום על האחריות שלי לשמור על החפצים בדירה, ביניהם גם המקרר. אם הוא מסר לי את הדירה עם מקרר לא תקין ורשם אותו ביודעין תחת רשימת החפצים שאני השוכרת מקבלת (ועל כן עליי לשמור), האם זה נחשב הפרת חוזה מצידו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

אינו נדרש להשתתף, אלא אם הוסכם אחרת בחוזה. לא בקלות ייחשב להפרת חוזה. להרחבה אפשר לפנות בפרטי Gitaylaw@gmail.com