נועה

מגן שהתקלקל

שלום, אני בדירה שאני שוכרת כשנתיים וחצי, לפני כמה ימים המזגן הפסיק לעבוד. אלו שני הסעיפים מהחוזה עם בעל הדירה לגבי תקלות בדירה: 1. השוכר מתחייב להחזיק את המושכר במשך כל תקופת השכירות, במצב תקין ונקי, להשתמש במושכר שימוש סביר וזהיר ולתקן מיד ועל חשבונו כל נזק או פגם שיגרם למושכר ואביזריו ע"י השוכר. 2.מוסכם כי במידה וייגרם לדירה או מתקניה נזק משמעותי שאינו באשמת השוכר יתוקן הנזק הנ"ל ע"י המשכיר, במהירות האפשרית ולא יאוחר מ 14 ימים מקבלת ההודעה ע"י המשכיר. השימוש במזגן כמובן היה שימוש רגיל והגיוני של הדלקה וכיבוי המזגן. לפי סעיפי החוזה, מי אמור לשלם על תיקון המזגן? ואם המשכיר צריך לשלם, כיצד ניתן להוכיח שאני הדיירת לא גרמתי נזק למזגן ולגרום לו לשלם? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכאורה מהנוסח עולה, כי המזגן באחריות השוכר. מנגד אם מדובר בנזק משמעותי - האחריות הינה על המשכיר. יש ליידע בעל הדירה על הקילקול - להזמין טכנאי ולראות מה הייתה הבעיה שהתקלקל המזגן בגינה. בעיה פשוטה - עלות שלך. בעיה גדולה - עלות על בעל הדירה, אלא אם היה נזק מכוון כמו שבר וכו', בהצלחה, www.behore.co.il