חגית

עזיבת דירה שכורה לפני תום החוזה

שלום. אנחנו משפחה צעירה. לפני שלושה חודשים עזבנו את הבית המושכר הקודם שלנו ועברנו למקום מגורים אחר בו שכרנו בית חדש. מהבית הקודם יצאנו לפני תום חוזה השכירות (יצאנו באוגוסט והחוזה הוא עד אפריל). חודשיים לפני עזיבתנו פרסמנו הודעה לגבי הבית. עשרות אנשים באו לראות את הבית אך לא מצאנו שוכר שיכנס במקומנו. בעלת הבית מתעקשת שעלינו לשלם על הבית עד תום החוזה. למרות שאנו לא גרים שם ואנשים ממשיכים לבוא לראות את הבית אך מאיזשהי סיבה (לא ברור) לא בוחרים בו. מבחינת החוזה יש משהו בדבריה ישנם שני סעיפים שמדברים על עזיבה לפני תום החוזה: "אם יפנה השוכר את הדירה לפני תום התקופה הקצובה, יהא חייב לשלם את דמי השכירות עד סוף התקופה הקצובה ולא יהיה זכאי לקבל מהמשכיר כל סכום מתוך דמי השכירות המוסכמים לעיל עד סוף התקופה הקצובה" אך יש גם סעיף נוסף , " למרות האמור לעיל כל אחד מהצדדים יהא רשאי להביא הסכם זה לכלל סיום ובלבד שימסור הודעה מוקדמת מראש ובכתב לצד השני שלושה חודשים מראש." בהקשר לסעיף השני יש שלושה דברים שצריכים להאמר. 1. הודענו לבעלת הבית עוד בכניסתנו כי נעזוב בסביבות אוגוסט. 2. בעלת הבית ידעה על חיפושי הדירה שלנו כחמישה חודשים לפני העזיבה 3. אמנם הודענו לבעלת הבית סופית שאנו עוזבים חודשיים לפני העזיבה אך שילמנו את דמי השכירות גם עבור החודש השלישי שבו לא שהינו בדירה אפילו יום אחד! מה ניתן לעשות? האם הסעיף השני בחוזה מציל אותנו באיזשהי צורה? אנו משפחה קשת יום ולא נעמוד בתשלומי שכירות עבור שתי דירות. האם פניה לבית משפט לתביעות קטנות תוכל לפתור את הבעיה? תודה מראש

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם אכן מסרתם הודעה בכתב חודשיים מראש ושילמתם עבור 3 חודשים - אני רואה כי הס' השני גובר על הס' הראשון. על כן הנני סבור, כי אינכם צריכים לשלם שכ"ד כפול, וזכותכם לעזוב. כמובן שאם ידיע הדבר להעכרעת ביהמ"ש אין ביטחון בתוצאה, אולם זהו התוצאה עם הסבירות הגבוהה ביותר. בהצלחה, www.behore.co.il

יפעת

ברצוני לדעת במקרה שבעלת הדירה מתנהגת אלי בצורה מזלזלת, צועקת, מקללת ומאיימת עלי. האם יש לי הזכות לבטל את החוזה ?