אדם

שוכר שלא משלם חשבונות

השכרתי את הדירה לשוכר שמשלם את שכ"ד , בבירור שעשיתי השוכר לא משלם חשבנות הדירה כבר שנה וחצי וצבר חובות גדולים . כל החשבונות הם על שם השוכר אני עברתי בכל הרשיות ודאגתי שהחשבון ימשיך להיות על שמו בעת החידוש האחרון של החוזה . אני מעוניין לפנות את השוכר בקרוב אם לא ישלם את שכ"ד או קשר יסיים את החוזה . שאלתי הראשונה האם אחרי שהשוכר יוצא מהדירה הוא נושא בחוב של כל החשבונות על שמו? שאלה שניה אם השוכר לא משלם את שכ"ד כפי שנקבע בחוזה האם אני יכול להוציא את דבריו מהדירה כפי שכתבנו בחוזה וחתמנו על כך כאשר הוא מפר את החוזה לאורך זמן גם לא משלם חשבונות וגם לא משלם שכ"ד?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חשבון ארנונה באחריות של השוכר כל עוד זה רשום על שמו. כנ"ל לגבי חשבון החשמל - על אחריות השוכר כל עוד רשום על שמו. ועד בית וגז - יכול ליפול עליך אם השוכר לא ישלם. לגבי הוצאת הדברים מהדירה- זהן סעיף לא חוקי ומומלץ לנקוט בתביעת פינוי, כדי שלא תהיה חשוף לתביעה מהשוכר, כגון תיק עם "יהלומים" שהיו לו בדירה ונעלמו וכו'. בהצלחה, www.behore.co.il