שני

צריכים לשלם פיצוי?

אנחנו בעלי דירה שעומדים להיכנס אליה בעוד מספר ימים, לאחר שתסתיים השכירות של הדיירים בה. לפני כשבוע הם הודיעו שיצאו מן הדירה, עברו לבית אחר. כשהתקרב זמן המעבר שלנו, הכנסנו בעלי מקצוע לשפץ את הדירה ולא הודענו לדיירים. אנחנו מרגישים שטעינו כשלא ביקשנו את הסכמתם, אבל כרגע הם מאיימים עלינו בתביעה ואנחנו רוצים לדעת אם יש לזה בסיס. האם היינו חייבים את הסכמתם? האם זו נחשבת "פלישה" כדבריהם ו"השגת גבול"? האם עלינו לפצות אותם בשכר דירה (שולם מראש) החל מרגע שבו התחלנו בשיפוץ?

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום שני אם נכנסתם לדירתכם בזמן של חוזה השכירות ששולם לכם עליו, אכן לא הייתה לכם זכות, והדבר מהווה "פלישה" כביכול, אפילו אתם בעלי הבית. הפיתרון של החזר דמי השכירות לשוכרים לתקופת השיפוץ נראה לי הוגן וסביר - ויכול למנוע התדיינות משפטית - כשהמצב לא נוטה לטובתכם. בהצלחה, WWW.BEHORE.CO.IL