Daria

ויתור על אופציה בחוזה שכירות

שלום רב, אני שוכרת דירה עם משפחתי. אנו גרים בדירה שנה וחצי ויש לנו בחוזה אופציה לשנה נוספת. בעל הדירה מעוניין למכור את הדירה, אך הקונה רוצה להכנס לדירה בתום תקופת השכירות הנוכחית ולכן בעל הדירה הנוכחי רוצה שנחתום על טופס ויתור האופציה בחוזה. בנוסף, מבקש שנחתים ערבים נוספים שיביטיחו את יציאתינו לפני מימוש האופציה. בנוסף לכך, נבקש שנחתום מול הקונה על ערבות של כמה עשרות אלפי שקלים. מה הינך ממליץ לי לעשות במקרה זה? עד היום היחסים עם המשכיר היו תקינים ואינני רוצה לפגוע לו בעיסקת המכירה אך רוצה גם להגן עלי ועל משפחתי. האם עלי לבקש פיצוי או כיסוי הוצאות מעבר דירה או משהו כזה, ואם כן כמה זה סכום סביר? תודה רבה, דריה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום האופציה בחוזה הינה של השוכר. לכן בחתימתך על הויתור של האופציה את נפגעת. פיצוי אפשרי הוצאות מעבר + חודש שכירות. לא הייתי ממליץ להסכים להגדלת הערבויות - האחריות לפינוי נתונה על בעל הבית והוא מנסה לגלגל את לפתחכם. בהצלחה,