מירב

צ'ק ביטחון

שלום! בחוזה השכירות עליו חתמתי עם בעל הבית, קיים סעיף האומר שמותר לי לעזוב את הדירה באמצע התקופה, ובלבד שאביא לבעל הדירה שוכרים חלופיים שהוא יחתום אתם על חוזה חדש. לפי החוזה, עליו להחזיר לי במקרה זה את כל הצ'קים שנתתי לו בעבור התקופה שבה מתגורר בפועל הדייר החדש. החלטתי לעזוב את הדירה, ומצאתי שוכר שיחליף אותי לשביעות רצונו של בעל הבית (נחתם הסכם בין הצדדים). בעל הבית דורש שנשלם לו בגין החזרת הצ'קים, וטוען שזה בגלל שהוא הפקיד אותם מראש ומשיכתם תעלה כסף. אני טוענת שהוא בחר על דעת עצמו להפקידם מראש, ואיני צריכה לשלם לו, במיוחד שסכום זה לא מופיע בחוזה. הוא מצידו מאיים למשוך את צ'ק הביטחון שהופקד אצלו. כמובן שבחוזה לא מופיע דבר על כך שהוא מפקיד את הצ'קים בבנק מראש והעמלה שהוא משלם על כך. האם מותר לבעל הבית לפדות צ'ק ביטחון, למרות שלא הפרתי חוזה (הרי היציאה באמצע התקופה מעוגנת בחוזה)? האם אני צריכה לשלם על העמלות שלו כלפי הבנק שלו, למרות שזה לא כתוב בחוזה? תודה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון אין עלייך חובה לשלם לו את תשלום העמלות והפקדת השיקים. אך יש לבדוק - אם המדובר בסכום קטן (כגון עמלת שיק חוזר בערך 13 שקל) שווה להתפשר ע"מ לא להגיע לדיונים משפטיים שיעלו עשרת מונים יותר. בהצלחה,