אמיר

עזיבת הדירה לני תום החוזה

שלום, אני שוכר דירה עם שותפים מזה כחצי שנה, בימים האחרונים החלטנו על עזיבת הדירה ובחוזה כתוב שאם נעזוב את הדירה לפני סיום החוזה נצטרך לשלם קנס של חודשיים קדימה השאלה שלי היא האם זה חוקי לרשום סעיך כז בחוזה או האם יש הגנה על השוכר מבחינה משפטים לתקופת זמן מסוימת שאם נתן בה את ההתרעה לעזוב הוא פטור לפי חוק מתשלום קנס . בנוסף הצענו שאנחנו נמצא את הדיירים החדשים ובעל הדירה רוצה שבמידה ונמצא דיירים חדשים הוא רוצה שנשלם לו 1000 ש"ח בשל ה"כאב ראש" של בניית חוזה חדש ואיסוף צ'קים לביטחון .זהו תנאי שלא רשום בחוזה האם זה חוקי לעשות כזה דבר ? בברכה , אמיר .

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כל מה שהסכמתם בחוזה ביניכם תופס. כל ההשגות לעניין זה היו צריכים לבוא עד מועד החתימה. גם בקשת ה-1000 ש"ח יכול ותהיה מוסברת בעלות מחודשת לתשלום של בעל הבית מול עורך דינו. כמובן שלא תשלמו גם וגם אלא או זה או את התשלום השני. בהצלחה,