שלמה סינורודין

חובות שמשאיר שוכר דירה

ברצוני לברר האם חובות שמשאיר שוכר דירה (מיסים, מים , חשמל) בדירה שכורה הם בעיה של בעל הדירה או שהרשויות דואגות ששוכר הדירה ישלם את החובות לאחר גמר חוזה השכירות. (בכל המוסדות בוצע החלפת משלם על שם השוכר של הדירה). תודה שלמה (אני המשכיר)

זהבה

אם החובות הם על שם השוכר אפשר לגבות את זה רק ממנו. אין לרשויות אפשרות לגבות זאת מבעל הדירה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן חשוב ביותר להעביר את החשבונות ע"ש השוכר. מים, חשמל יהיו אכן לחובתו של הדייר בלבד. מיסים גם כן יהיו על חשבון הדייר- אולם לעיתים העיריות נוקטות שיטת "מצליח" - כאשר הן לא מצליחות לגבות מהשוכר או ע"פ הודעת השוכר עצמו הן מעבירות את החשבון ע"ש הבעלים באופן חד צדדי. רצוי להיות עירני בעניין זה ולעקוב אחר החיובים. לעומת זאת ועד בית - חל על המשכיר. גם בחב' הגז הרבה פעמים לא מסכימים להעביר שם ע"ח הדייר. לכן מומלץ לקבל שיקים מראש לכל הרשויות המוזכרות לעיל. בהצלחה,