אורי

השכרת דירה לעסק

ברשותי דירת מגורים להשכרה. השוכר הינו רופא מקצועי, שאינו מעונין לגור בדירה, כי אם לקבל בה חולים. יש לי מספר לא קטן של שאלות בנידון: 1. האם יש צורך בהיתר מיוחד מהרשות לקיום עסק מעין זה בדירת מגורים? מי חייב לקבל את ההיתר, המשכיר או השוכר בעל העסק? 2. השוכר ינכה מס במקור. האם שיעור המס קבוע (35%) או מחושב לפי המס השולי שלי? אציין שאני שכיר שנמצא במדרגת מס גבוהה 3. האם בכל מקרה אהיה מחויב בהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה? 4. האם אצטרך לשלם בטוח לאומי בגין ההכנסה? מה שיעור התשלום? 5. אם ארצה בעתיד למכור את הדירה, האם יכולות להיות לעובדה שהושכרה לעסק השלכות בעינין הפטור ממס שבח? מצאתי לכך התייחסויות לא לגמרי ברורות ברשת. אציין שהדירה פטורה, שכן התקבלה בירושה 6. האם מקובל לדרוש שכר דירה גבוה יותר כשמשכירים דירה לצורכי עסק? באיזה שיעור? 7. האם יש דברים נוספים שחשוב שאדע לפני חתחמת העסקה? תודה מראש

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן סוגיה מורכבת שמומלץ לקבל ייעוץ פרטני לאחר קבלת נתונים נוספים. על כן הדברים המובאים הם כללים בלבד ולא מומלץ להתסמך עליהם בלבד בלי לבדוק את המקרה אצל עו"ד על כל פרטיו: 1.בעיקרון, מאחר והרופא ישתמש בדירה כמרפאה- חייבים היתר מהעירייה - וזה באחריות השוכר להוציא- באחריותך לבדוק שהוצא ההיתר. 2.לגבי שיעור ניכוי המס במקור - יש להיוועץ עם רו"ח ולתת לו את כל הנתונים. אי אפשר לדעת בלי כל התמונה, סכומים וכו'. 3. כן אתה מחוייב בדו"ח שנתי למס הכנסה. 4. לא. ביטוח לאומי לא קשור אליך. 5. כן משפיע לעניין פטור ממס שבח - אבל תלוי מתי תמכור, כמה דירות מכרת בשנים האחרונות וכו'. 6. כן מקובל - זה עניין מסחרי ביניכם - כאשר ההיגיון הוא שישתמשו בדירה שימוש מוגבר יותר. בהצלחה,