יאיא

תיקונים קלים בבית מושכר - באחריות מי?

שלום, אנו גרים בבית פרטי בשכירות כשנה. בריח הדלת הכניסה הראשית התקלקל והלשונית יצאה החוצה ( קילקול משימוש רגיל), כמו כן יונים נכנסו למרווח שבין גג הרעפים לתקרת הבית והם לעשות רעש וזה נורא מפריע. ומה שצריך לעשות זה לפנות אותם ולסגור את הפתח הזה פניתי למשכיר וקיבלתי תשובה שמה שביקשתי לתקן זה " במסגרת החיים השוטפים בבית ותיקוני בלאי סביר שבאחריות השוכר". כלומר לא חושב שזה אחריותו האם נכון ? תודה רבה

אבי

מנגנון דלת כניסה לדירה נשבר האם זה נחשב בלאי סביר או כתוצאה של אי שמירה. ( בהית יש ילדים קטנים שאולי ניתלים על הידית ופותחים וסוגרים את הצילינדר לעיתים תכופות) על מי החובה לשלם על הנזק ? מפתח שנשבר בדלת יציאה למרפסת (מעשהו יצא לעשן ושבר את המפתח בפנים) ובעקבות זה נדרש להחליף בית צילינדר,צילינדר,וזמן עבודה של מומחה על מי החובה לשלם את הנזק? ציטטה מהחוזה ״השוכר מתחייב לשמור על הדירה והחפצים שמירה מעולה ולתקן על חשבונו ולשביעות רצון המשכיר כל פגם או ליקוי בדירה כתוצאה משימוש השוכר מיד עם דרישת המשכיר ומיד עם התגלות הפגם או הליקוי,הכל לפי העניין אך למעט בלאי סביר ורגיל שיתהווה כתוצאה משימוש זהיר וסביר וכו... תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב תלוי בניסוח של החוזה ביניכם. בד"כ בלאי סביר הינו באחריות המשכיר ורק נזקים מכוונים כמו שבר באחריות של השוכר. בכל מקרה - לעניין היונים - הרי שהנזק יגדל עם הזמן - הן יקוננו שם ובסוף צריך יהיה לטפל בבעיה. העניין הוא שזה טיפול לא זול - ולדעתי ניתן לפתרון עם גגן שייאטום את הגג בשלב הראשוני (יותר זול ממרחיק יונים). בכל מקרה תלוי בכמה זמן נשאר לך עד סיום החוזה, בהצלחה,

אבי

מנגנון דלת כניסה לדירה נשבר האם זה נחשב בלאי סביר או כתוצאה של אי שמירה. ( בהית יש ילדים קטנים שאולי ניתלים על הידית ופותחים וסוגרים את הצילינדר לעיתים תכופות) על מי החובה לשלם על הנזק ? מפתח שנשבר בדלת יציאה למרפסת (מעשהו יצא לעשן ושבר את המפתח בפנים) ובעקבות זה נדרש להחליף בית צילינדר,צילינדר,וזמן עבודה של מומחה על מי החובה לשלם את הנזק? ציטטה מהחוזה ״השוכר מתחייב לשמור על הדירה והחפצים שמירה מעולה ולתקן על חשבונו ולשביעות רצון המשכיר כל פגם או ליקוי בדירה כתוצאה משימוש השוכר מיד עם דרישת המשכיר ומיד עם התגלות הפגם או הליקוי,הכל לפי העניין אך למעט בלאי סביר ורגיל שיתהווה כתוצאה משימוש זהיר וסביר וכו... תודה רבה

יאיא

הנה נוסח החוזה: סעיף 5.2 כתוב "השוכרים מתחייבים לשמור על שלמות הבית ולמנוע כל נזק על ידי רשלנות, הזנחה או זילזול. במידה וייגרם לבית נזק כלשהו , אשר אינו נובע מבלאי שמקורו בשימוש רגיל וסביר, יהא על השוכרים לתקנו מיד ועל חשבונם..." יש המשך שמתייחס מה ייעשה אם השוכרים לא יבצעו את התיקון וכו וכו סעיף 5.3 "נזק או קילקול אשר אינם נימנים על אלו המצויים באחריות השוכרים על פי הוראות סעיף 5.2 לעיל, יחולו על המשכירים והם מתחייבים לתקנם על חשבונם בתוך זמן סביר מיום שנדרשו לכך על ידי השוכרים." לדעתי מנעול שהלשונית שלו יצאה החוצה זה קלקול משימוש סביר.- מה דעתך? האם מספיק ברור? מה לגבי היונים? האם אני צריך לפנות אותם או בעל הדירה ( בטח שאין סעיף כזה בחוזה...) נשאר לי יותר משנה לשכירות. מה דעתך? תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בכפוף למוסכם בחוזה, הייתי אומר שלשונית של דלת שהתקלקלה - כנראה זה בלאי סביר - ע"ח המשכיר. הטיפול של היונים יהיה על חשבונך השוכר. בהצלחה,

יאיא

תודה רבה!!