נדב

שאלה לגבי סעיף אחריות תיקון מיטלטלין של המשכיר-אני השוכר

שלום. מתעתד לשכור יחידת דיור עוד שבוע וחצי בפעם הראשונה. אני(השוכר) ובעלת הבית, החלפנו ביננו מיילים לגבי נוסח החוזה. יש להדגיש שעדיין לא נחתם שום דבר. היא קצת מתעקשת שאמנם תהיה אחראית לתיקון פגם(שלא באשמתי) בתשתיות הקבועות בבית והמזגנים, אך לא תהיה אחראית לתיקון מיטלטלין שהיא עצמה קנתה/משאירה בדירה(לא שלי), למשל מקרר וריהוט סלון. האם נהוג בד"כ לדרוש בחוזה, תיקון מיטלטלין הניתן לי ע"י המשכיר כתוצאה מנזק שלא באשמתי?? (הרי לא נראה לי הגיוני שאתקן עוד חודש את המקרר שלה ב- 2000 ש"ח והוא עוד יישאר אצלה בסוף). תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לעניין זה כל מה שהצדדים מסכימים הוא נהוג. אם היא לא לא תשאיר מקרר לדוג' - תצטרך לקנות מקרר חדש - יעלה לך יקר יותר. אפשר לסכם שמוצרי חשמל יהיו באחריותך אם זה בלאי שוטף, ואם התיקון גדול מידי - תהיה הבחירה בידך: לתקן או להחליף באחר. גם כאן אפשר להבחין ב-2 אפשרויות: המוצר החלופי יהיה של בעלת הדירה או שיישאר שלך בתום החוזה. בכל מקרה מומלץ לסכם מראש שלא יהיו וויכוחים עתידיים. בהצלחה,