שחר

חשבונות שוטפים

שלום לפני כחודש סיימתי חוזה שכירות בדירת 3 שותפים אשר בנוסף יש בה יחידה בה מתגורר בעל הבית (לסירוגין) ואין שעון חשמל או מים משותף. במשך 4 החודשים האחרונים שגרתי בדירה נרשמו עליות בחשבונות המים אך במקביל גם זוהו דליפות אשר תוקנו. בעל הבית עדיין בתהליכים לבקשת זיכוי (אשר נאמר לו שינתן עד 4 חודשים לאחור). ללא קשר, בעל הבית רוצה שאתן את הסכום היחסי עבור החריגות הללו + כל עליות שאולי נרשמו בשנתיים(!) האחרונות. האם עלי לשלם במידה ואכן היו דליפות והאם הוא יכול לדרוש כסף כעת עבור חריגות לפני יותר משנה אשר הוא מציג רק עכשיו? בעל הבית אינו ממהר לקבל את הזיכוי כדי שיקבל את הסכום המירבי ממני כעת. תודה מראש שחר

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לעניות דעתי, ובכפוף לרשום בחוזה, ודווקא גם בגלל שבעל הדירה גם ביח' דיור עם מונה משותף, עליו לשאת בחריגות הללו לבדו. אתה צריך לשלם חשבונות שוטפים כמו בתקופה מקבילה בשנה קודמת או ממוצע של החשבונות הקודמים. בהצלחה, www.behore.co.il