זוהר דהן

קבלות של שכירות

היי. אני שוכרת דירה ובעלת הבית לא נותת לי קבלות על התשלומי השכירות דאני מעבירה לה כל חודש לשאלתי האם מכיון שיש ברשותה רק דירה אחת היא לא מחוייבת לתת לי קבלות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עד סכום של 4,900 ש"ח לערך הכנסה מדירות יש פטור מתשלום מס הכנסה. אם אין לך צורך בקבלה - אין חובה לתת אחת כזאת. בהצלחה,

זוהר דהן

תודה..עוד שאלה ברשותך אני חייה בדירה שנה אני בסיכסוך עם בעלת הבית היא רוצה שאפנה את הדירה בטענה שיש לה שוכרים שמוכנים לשלם יותר..בעלת הדירה גרושה והבית קיבל אותו בירושה בעלה לאחר שהם התגרשו היא קיבלה דירת עמידר והם חזרו לחיות יחד..האם לפי החוק זה מותר? והאם מותר לה לפנות אותי מהדירה מכיון שמצאה שוכרים שישלמו לה יותר

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אם יש לך חוזה אז זכותך להמשיך להתגורר בדירה ושלא יפנו אותך כל עוד החוזה בתוקף. לכן גם אם יש לה אנשים שישלמו לה יותר זוהי הפרת חוזה לפנותך באמצע החוזה ולכן רצוי לקבוע סנקציות כלכליות להתנהגות כזאת, כמו דמי פיצויים. בהצלחה,

זוהר דהן

החוזה שלי הסתיים ב10/12לפני כמה ימים אבל הוא אם אופציה פתוחה היא יכולה לפנות אותי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אם חידשת את האופציה - אזי זכותך להמשיך לגור. אם לא הודעת על מימוש האופציה- בהתאם למנגנון שקבעתם בחוזה: הודעה בכתב, הודעה בע"פ או אפילו ללא הודעה כלל, ייתכן כי זכותך להמשך השכירות פקעה. בהצלחה,