פלוני

בעל הבית מכר את הדירה בה אני גר

שלום, אני ואישתי חתמנו על חוזה שכירות למשך שנה. רצינו לחתום לפחות על שנתיים, אך בעל הבית אמר שהוא כל פעם חותם על שנה מראש ושאין בעיה שאחר כך נחתום על שנה נוספת. הסכמנו וחתמנו. לאחר שלושה חודשים מתווך מטעם בעל הבית קבע איתנו להראות את הדירה. דיברנו עם בעל הבית והוא אמר שהוא רוצה למכור אותה. שאלנו מה איתנו ועם ההבטחות שלו וכו'. בעל הבית אמר שהוא מחפש רק מישהו שרוצה להשקיע ושהם יחתמו שאנו נוכל להישאר שנה נוספת. לאחר המכירה של הבית, טלפן בעל הבית ואמר שהוא מצטער אבל הם חתמנו והקונה יכנס מתי שהוא רוצה אחל מהיום בו חוזה השכירות יסתיים. האם אני יכול לחפש דירה מעכשיו, לצאת מהדירה הנוכחית ולבטל את הצ'קים של בעל הבית, כיוון שהוא כבר לא בעל הבית? אם אני לא מעוניין לחתום על כלום עם הבעלים החדשים? ופשוט ביום שאני אמצא דירה אני אעבור ואבטל את הצ'קים? האם יש אפשרות לגרום לזה שאנו נשאר בבית? או יש על סמך מה לתבוע את בעל הבית שהשכיר לנו את הדירה? או לעשות בכלל משהו בנידון? או יותר לא להסתמך על "מילה" של אנשים? תודה רבה רבה והודה על תשובה מהירה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין לך אפשרות לבטל את השיקים אלא בהסכמת בעל הדירה. מה שקבעתם בחוזה זה מה שמחייב. אם לא תצליחו להגיע להסכמות עם בעל הדירה החדש - יש לפנות את הדירה בתום חוזה השכירות. לגבי פינוי מוקדם יותר- דבר עם בעל הבית החדש = אולי זה מתאים לו גם כן. בהצלחה,