יוסי

תוקף לפניה להוצאה לפועל נגד שוכר

שלום רב, תוך כמה זמן יש לפעול דרך הוצאה לפועל נגד שוכר שעזב והשאיר חובות ? האם לנושא יש התיישנות ? תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חובות שנשארו יש 7 שנים התיישנות עד לתביעה כנגדם. לא מומלץ לחכות לרגע אחרון, כי בית המשפט לא רואה בעין יפה מי שתובע סמוך להתיישנות. ההוצאה לפועל עצמה לא תמשיינת לכאורה, אולם היום בתיקרים שלא נוקטים בהם הליכים כנגד החייב הם נסגרים בסופו של יום לאחר מתן התראה בכתב. בכל מקרה - כדאי לפעול כל עוד הנושא "חם" אחרת - העניין נהיה "רחוק מהעין רחוק מהלב". בהצלחה,