מור

פינוי ע"י בעל הבית והפרת חוזה

שלום! אני ובן זוגי שוכרים דירה מתחילת ספטמבר. החוזה שלנו לתקופה של 12 חודשים. שילמנו את החודש הראשון מבלי שנגור לדירה (3300 ש"ח) רק לשם שמירתה לנו. בנוסף, שילמנו 1300 ש"ח למתווך. בעל הבית שלנו הודיע לנו שאנו צריכים לפנות את הדירה בהקדם האפשרי מהסיבה שאין לו אישור מגורים על הדירה שלנו והעירייה תובעת אותו (!) חשוב לציין שבן זוגי ואני סטודנטים וזוהי תקופת מבחנים עמוסה. בחוזה השכירות רשום שכל צד המפר את החוזה מסיבה כזאת או אחרת חייב לפצות את הצד הנפגע ב5000 ש"ח, ללא חיוב בהוכחת נזקים. כמה שאלות: 1. האם ניתן לבדוק שהוא באמת עומד לפני תביעה? 2. האם אנו זכאים לפיצויים נוספים, בנוסף ל5000 ש"ח המצויינים בחוזה? 3. שילמנו ארנונה לעירייה, כיצד ייתכן הדבר שהם קיבלו את כספינו על מקום מגורים ללא אישור? תודה רבה רבה, סטודנטית מודאגת

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב 1. ניתן לבקש לראות את הניירות לפני שאתם מעבירים את הדירה ונגרם לכם הנזקים. 2. ניתן לבקש את ההוצאות הישירות שייגרמו לכם כגון הובלה וכד'. 3. אין קשר - העירייה גובה כסף מהיכן שהיא יכולה ללא קשר להיתר המגורים. בהצלחה,