ריטה

יציאה מדירת שותפים לפני תום החוזה

שלום, לאחר 8 חודשים שאני גרה בדירה עם שותפה החלטתי לצאת מהדירה ולחפש דייר חלופי, הודעתי לשותפה והודעתי לנציג מטעם בעל הדירה (בעל הדירה איש מאוד מבוגר) שאני עוזבת (לא נקבע בחוזה כמה זמן מראש אני צריכה להודיע שאני עוזבת). לקח לי כשבועיים למצוא דירה ותוך כדי חיפשתי מחליף במקומי. בחוזה כתוב שאני יכולה לצאת מהדירה בתנאי שאני מוצאת דייר חלופי ושהוא יקבל על עצמו את החוזה שאני חתמתי עליו, כמו כן מודגש כי רק בעל הדירה צריך לאשר את הדייר שבא במקומי. בחוזה גם קיימת אופציה להמשיך לשנה נוספת בדירה. לאחר שמצאתי מספר מחליפים פוטנציאליים לפי הסטנדרטים של השותפה הנשארת, היא הודיעה כי אינה מעוניינת לגור איתם בטענות מגוחכות כאלו ואחרות וכי החוזה הוא רק עד תחילת חודש מאי ואין להם אופציה להשאר שנה נוספת בדירה וכי היא תחליט מה יהיה לאחר סיום החוזה. דיברתי עם הנציג מטעם בעל הדירה והוא טוען שבאמת אין למחליף שלי אופציה לשנה הנוספת (למרות שבחוזה כתוב שכן) וכי השותפה הנשארת צריכה לאשר את המחליף (כמו שציינתי בחוזה זה לא כתוב). במילים אחרות הם דחקו אותי לפינה ולא נותנים לי אופציה למצוא מחליף כי היא פוסלת כל מי שאני מביאה. אציין בנוסף כי לא קיים חוזה שותפים ביני ולבין השותפה הנשארת ושתינו חתומות על החוזה בדירה קיימת. האם נציג בעל הדירה הפר חוזה? והאם אני יכולה להפר חוזה ולהפסיק לשלם שכר דירה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לפי המתואר לעיל, ומאחר ושניכן חתומות מול בעל הדירה ישירות, אזי למחליף/ה שלך קיימת גם זכות האופציה. על כן מומלץ לתעד את הדברים במכתב ולתת הזדמנות נוספת שאפ לא ייחשב הדבר הפרת החוזה בהודעה מראש כאמור. בהצלחה,