שירן

פרעון דמי שכירות בגין כל תק' השכירות

ערב טוב, בחוזה שקיבלתי מבעל הדירה רשום כי "אי תשלום/כיבוד השיק במועדו יקנה למשכיר את הזכות לתבוע מיידית פרעון דמי השכירות בגיל כל תקופת השכירות ... זאת למרות שזמן פרעונם טרם חל". מדובר בדירה עם 3 שותפות והחוזה הוא בין שלושתינו לבעלים. האם סעיף זה אומר שברגע שלאחת השותפות חוזר שיק אזי רשאי בעל הדירה לפדות את הצ'קים של כל שלושת השותפות לאורך כל השנה? בעצם אני ערבה גם לשיקים של השותפות? תודה מראש, שירן

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון הס' מדבר על פירעון כל השיקים העתידיים. כמובן שאם הבעל דירה לא יצליח לגבות את התשלום משותף אחד יוכל לפנות בבקשה להיפרע מהשותפים האחרים. מומלץ להגביל את חובותיך לכדי 1/3 מגובה דמי השכירות. בהצלחה,