אייל

עזרה עם משכיר שדורש תשלום יציאה מהדירה

שכרנו יחידת דיור במשך שנתיים ולקראת סוף השנתיים רכשנו דירה, הכניסה העתידית לדירה החדשה הייתה לאחר כ 5 חודשים לאחר תום השנתיים ביחידה השכורה- *בחוזה שנחתם בזמנו לפי 'שנה עם אופציה לשנה נוספת' (עוד חודש מהיום נכנסים). אז, הודעתי כחודש לפני תום השנתיים לבעל היחידה שאנחנו יוצאים עוד חודש ומסיימים את החוזה מכיוון ומצאנו דירה בכניסה של עוד כ 5 חודשים, הוא אמר שאין לו בעיה שנישאר עד שנוכל להיכנס לדירה החדשה- פשוט ניתן לו תשלום כל חודש בצ'ק ונודיע לו חודש לפני היציאה בכדי שיוכל למצוא דייר.... לא חתמנו על חוזה חדש לאחר שנתיים וגם לא על המשך חוזה הישן. היום בעל הדירה טוען שעליינו לשלם לו 1,500 ש"ח עבור יציאה מחוזה! משהו שלא אמר בזמנו. למרות שאין לנו חוזה בכלל- אלא החוזה ההוא הישן של 'השנה + אפשרות לשנה נוספת'. האם הטענה שלו מבוססת? (הוא מחזיק בערבות של 10,000 ש"ח)

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא טענתו לא מבוססת. אם אין חוזה ביניכם ממילא מה שהסכמתם בע"פ זה מה שתופס. בהצלחה,

אייל

תודה. במידה ויתעוררו בעיות אהיה איתך בקשר