לימור

שטר חוב 30 אלף להשכרת דירה וכל תיקון בבית בעל הדירה לא מעורב

שלום, אני מעוניינת להשכיר דירה בלא מעת כסף ובעל הדירה דורש שטר חוב של 30 אלף שקל וכל תקלה שתיהיה בבית הוא לא יהיה מעורב . רציתי לדעת אם זה מותר להם לא להשתתף או לכסות את החובות לתיקונים לדוגמא אם המשאבה של הבריכה מתקלקלת, זה תיקון של 5000 שח, משהו שלא קרה באשמתי שנישבר בגללי אלא אלו דברים שיכולים לקרות ובעל הדירה מודע לכך שזה יקרה ולכן הוא לא לוקח יד בנושא ומפיל הכל על הדייר שבסהכ משכיר ממנו את הבית ומשלם ארנונה מים וחשמל . יש דברים אלמנטרים שאני מוכנה לקחת על עצמי אם זה משהו שנשבר אהיה מוכנה שזה ירשמו בחוזה שאני אשלם. אבל אם תנור או כל דבר אחר שמתקלקל זה לא אמור להיות באחריותי. יש חוק לגבי זה שבעל הדירה צריך לשלם את התקלות או שהוא יכול להחליט שהוא לא לוקח אחריות ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אפשר להסכים כמעט על כל דבר. אם הסכמת - את מחוייבת לפעול על פי ההסכמה. אם לא - ניתן לנהל מו"מ לפני החתימה על החוזה. לא הגעתם להסכמה - תחפשי דירה אחרת. בהצלחה,