אופיר

בעל דירה

שלום, ביום שישי האחרון נכנסתי לדירה כשותפה חדשה עם שוף שכבר קיים בדירה שנה. אבי עשה לי העברות ותיקונים קטנים. בין התיקונים , הברז של המקלחת היה חלוד ורקוב לכן קניתי אחד חדש ואבי ניסה להתקין אותו, בעת ההתקנה הצינור שנמצא בתוך האריחים התפורר מרוב ריקבון לכן לא היה ברז של מים חמים והיינו צריכים טיפול של אינסטלטור. לאחר שפנינו לבעל הבית הוא אמר שאין בעיה והוא יכניס זאת לסידור של יום ראשון (יש לציין שיש לו בעל מקצוע מטעמו שהוא השיפוצניק של הדירה) אף אחד לא פנה אלינו , וכשהתקשרנו אל בעל המקצוע ביום שבת נאמר לי שאביו נפטר לכן לא יוכל להגיע לתקן ושבכלל לא נאמר לו על הבעיה. ביום ראשון התקשרנו לבעל הבית והוא טען שזה בעיה שלנו שהצינור התפרק ושעלינו להפעיל את הביטוח ולשלם את ההשתתפות בסך 375 ש"ח שבסוף הפך להיות 550 ש"ח.יש לציין כי בחוזה רשום שעלינו לשלם כל נזק הנגרם על ידינו מלבד נזק של פרטים בלואים הנעשים בהם שימוש סביר. את בעל הבית מאוד קשה להשיג לפי מה שהשותף שכבר שנה בדירה אומר והוא אינו זמין רוב השבוע וכאשר אבי דיבר איתו הוא דיבר בחוצפה וסירב להקשיב ולבסוף גם ניתק לו בפרצוף. יש לנו עוד הרבה בעיות בבית אבל לא ניתן להשיג אותו רוב היום. האם כל הבעיות האלו אמורים להיות משולמים על ידינו?? ומה שהוא עושה זה חוקי?!? תודה רבה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב השאלה מה סוכם בחוזה ביניכם? בד"כ בלאי שוטף על חשבון המשכיר ושבר על חשבון השוכר. האם יש לכם זכות קיזוז ע"פ החוזה? בהצלחה,

אופיר

בחוזה יש סעיף אחד בלבד על נזקים , והוא אומר שאם השבר נגרם בחפץ בלוי שנעשה בו שימוש סבר (כגון הוצאת הברז הקודם בלבד - זה בעצמם מה שעשינו) אז זה יהיה על חשבון בעל הבית, ולא מוזכר סעיף של קיזוז. גם לפי הניתוח של הבעל מקצוע נאמר כי הצינור רקוב, מתישהו זה היה קורה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לפי המתואר על ידך ואם סעיף נוגד בהסכם, הרי שכל התיקוני בלאי סביר הם על חשבון בעל הדירה. אם בעל הדירה לא עונה לטלפונים אפשר לשלוח לו מכתב רשמי ולתעד ת הדברים - דבר שיצריך התייחסות שלו לעניין. בהצלחה,