מיכל שוורץ

האם יש עילה לתביעה על לשון הרע

שלום רב, נואשת ובתום לב פניתי לבקש עזרה מהמשפחה ומהחבר של הגרוש כדי שישפיעו על הגרוש להפסיק את ההסתה הקשה של ילדינו המסבה להם ולי נזקים נפשיים קשים.ספרתי להם גם שהגרוש צורך זנות אלכוהול ופורנו וזה מזיק לילדים שלנו. בנוסף בפגישה שהיתה ביחידת הסיוע טען הגרוש שאני מזניחה את הילדים ואני מפלצת בתגובה טענתי שהוא עבריין מין. הגרוש טען בכתבי ההגנה ,התביעה,הבקשות והדיונים שקרים קשים מאוד כלפיי וזה הסב לי פגיעה עמוקה לאחר ששרתתי אותו נאמנה 20 שנים וסבלתי ממעלליו ומאלימות רגשית ומילולית קשה כלפיי. האם לגרוש יש עילה לתבוע אותי על לשון הרע? תודה מיכל

עו"ד אורי אבני

מיכל שלום, על דברים שנכתבים ו/או נאמרים בבתי המשפט יש לרוב חסינות מתביעות לשון הרע, על מנת שלא למנוע מאנשים להתבטא באופן חופשי ונטול פחדים מתביעות על כל אמירה. עם זאת יש גבולות מסוימים ומתיאורך גם לא ברור אלו דברים נאמרו מחוץ לכתבי הטענות ואינם קשורים להליך בבית המשפט. מומלץ לפרט בפני עו"ד על מנת לבדוק האם קיימת עילת תביעה.

עו"ד אורי אבני

מיכל, אם כל ההקלטות של דברים הן אמת, תוכלי לטעון לטענת "אמת דיברתי" המהווה הגנה מתביעת לשון הרע בהתאם לחוק.

מיכל שוורץ

שלום לך ותודה על התייחסותך. בהמשך לדבריך,המידע על הזנות,הפורנו והאלכוהול שמסרתי למשפחה ולחבר של הגרוש הוא אמת קשה וטראומטית במטרה להפסיק את הפגיעה בי ובילדים השרויים במצוקה רגשית מתמשכת .האם דברי אמת לא מהווים עילת לתביעת לשון הרע? החבר של הגרוש כנראה הקליט את השיחה ביננו ומסר את ההקלטה לגרוש.האם מה שעשה החבר זה פלילי? מערכת הנישואין היתה קשה ואלימה מצד הגרוש וגם לאחר הגירושין הוא מנכר את הילדים נגדי. השקרים בכתבי התביעה וההתעללות בי ובילדים רמסה את כבודי,שמי,חירותי ובריאותי.האם בית המשפט מתחשב בנזקים שהגרוש עושה עד היום? תודה רבה לך

עו"ד אורי אבני

מיכל, לא ציינת האם המידע שסיפרת על פורנו, זנות ואלכוהול הינו שיקרי ואינו אמת. אם אכן מדובר בשקרים שאינם אמת והמידע נאמר לחברים ולמשפחה בכוונה, לכאורה יכולה לקום עילת תביעת לשון הרע. כמובן שבמקרים אלו יש התחשבות בנסיבות, במצבך, בהתנהלותו וכו'.

מיכל פומרנץ

שלום עו"ד אורי אבנרי, מבקשת לענות על שאלתך.אני ספרתי לחבר ולמשפחה של הגרוש שהגרוש בגד בי עם נשים בזנות,צורך פורנו ואלכוהול .והילדים שלנו צורכים בביתו פורנו ואלכוהול.הפנייה שלי אליהם היתה לצורך בקשת עזרה מהם שישפיעו על הגרוש להפסיק את הסתת הילדים נגדי ושלא ישפיע עליהם לרעה מוסרית. האם זה מהווה עילה לתבוע אותי נזיקית והאם בית המשפט מתחשב בנסיבות שציינתי. תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות