עדי

קריטריונים להכרה במחלת מקצוע

מהם הקריטריונים של בית משפט להכרה במחלה כמחלת מקצוע שמזכה בפיצוי?

תמר בן אלי, עו"ד

עדי שלום רב, מחלה אשר לוקה בה אדם בעקבות תנאי העבודה מוגדרת מחלת מקצוע. על מנת שמחלה מסוימת תוכר כ"מחלת מקצוע" על ידי ביטוח לאומי, על הנפגע להוכיח כי קיים קשר בין תנאי עבודתו ובין המחלה ממנה הוא סובל. בתקנות הביטוח הלאומי מפורטת רשימה של מחלות אשר מוכרות כמחלות מקצוע. מאחר ומדובר ברשימת מחלות סגורה, מחלות שאינן מופיעות בה, אינן יכולות להיות מוכרות כמחלות מקצוע, גם אם יוכח שקיים קשר ישיר בינן ובין תנאי עבודתו של הנפגע, מה שיוצר לא פעם בעיתיות קשה לנפגעים רבים אשר מוצאים עצמם ללא כל פיצוי על נזקיהם. בברכה, תמר בן אלי, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחלות מקצוע