אבי

תחת צו כינוס חצי שנה לפני הדיון

שלום רב אני ואשתי מזה כשנה תחת צו כינוס והדיון נקבע לעוד חצי שנה. החובות לערך כ 1.5 מש"ח והתשלום החודשי כ 300 ש"ח לכל אחד. אני בן 60 ואשתי בת 54 כיום אני מרוויח כ 5000 ש"ח ואינני מסוגל עקב מחלת עבר להרוויח יותר. אשתי נכה 60% לצמיתות ובעלת אובדן כושר עבודה לצמיתות 100% מקבלת מביטוח לאומי עבור אובדן כושר העבודה והעזרה מביטוח לאומי סך של 4700 ש"ח ומתוך זה אנו מגדלים ילדה שמתקרבת ל 18 .לאחר שהבת תגיע לגיל 18 העזרה מביטוח לאומי תקטן בערך ל 2800 ש"ח כולל קצבת הנכות של אשתי .כמו כן מהסכומים שציינתי אנו משלמים שכר דירה ובקושי רב מצליחים לשלם חשבונות.אינני יודע מה יהייה ואיך נצליח לשרוד לאחר הקטנת התשלום מביטוח לאומי השאלות שלי הם כדלקמן. 1.האם ניתן לבקש הקטנת התשלום לכנ"ר לאחר הקטנת הקצבאות. 2. ברור לכולם שאשתי (לצערי) לא תוכל לעולם לעבוד בעבודה ולהרוויח משכורת.האם ניתן יהייה ביום הדיון לקבל עבורה הפטר ללא תשלומים עתידים כי שום תוכנית פרעון לא תעזור. בתודה

עו"ד איתי בר

שלום אבי, באופן כללי ניתן להגיש בקשה להקטנת תשלום לאור שינוי לרעה במצב הכלכלי, במקרה שלך ייתכן והייתי ממתין שכן אתם עוד מעט מקבלים תכנית פירעון. המנהל המיוחד יכול להמליץ על מתן הפטר חלוט במידה ויתרשם שאשתך אינה תורמת כלכלית להליך. בברכה, איתי בר, עו"ד מנהל פורום פשיטות רגל גבורי ישראל 5, נתניה (צמוד לאיקאה) טל: 1700-703-709 פקס: 077-2019632

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל