יהודה

רעש ממעלית ומשאבות מים בחדר מדרגות בבנין ישן

שלום רב, בדירה שבבעלותי ישנו רעש בלתי נסבל מהמעלית של הבניין ובנוסף לכך גם רעש ממשאבות מים שהותקנו באופן פרטי ע"י מספר דיירים בחדר המדרגות. בכל פעם שהמעלית עוצרת ישנו רעש "בום" חזק שמרעיד לי את כל הדירה. המשאבות גם מייצרות רטט בקירות הדירה ומהדהדות. הרעשים האלה קיימים בכל שעות היום. מחיפוש שביצעתי בגוגל מצאתי שיש תקנות לרמת רעש וברצוני להביא מודד על מנת לדעת אם הרעש שלדעתי חורג הוא באמת חורג באופן אובייקטיבי. השאלה שלי היא האם כל התקנות בנושא רעשים ממעליות ומשאבות תקפות לגבי בניין בן 35 שנה או שמא מדובר אך ורק בתקנות של בניינים חדשים. אני יוצא מנקודת הנחה שהסטנדרטים של פעם הם לא אותם סטנדרטים של היום. השאלה נובעת מכך שבשיחה מול הדיירים החוטאים ומול הועד אני אצטרך לדעת אם ידי על העליונה מבחינה חוקית. בנוסף לשאלה הראשונה, באם אתקל בבעיות מול השכנים, מיהו הגוף שאליו אני פונה במקרה שכזה ומה אני צריך לספק לו? בברכה ותודה רבה יהודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יהודה, שלום רב, התקנות למניעת מפגעים חלות ללא קשר לגיל הבניין. אם הרעש שנגרם אינו עומד באמות המידה שנקבעו בתקנות אתה זכאי לכך שהוועד והדיירים שהתקינו את המשאבות יקטינו את רמת הרעש לרמה המותרת. לצורך זה תצטרך חוות דעת של מומחה לבדיקת רעש. אם תצטרך להגיע להליכים משפטיים הדרך היא לתבוע בבית משפט השלום. ייתכן גם (תלוי בניסוח תקנון הבית המשותף) שאפשר לתבוע בפני המפקח על רישום מקרקעין.

יהודה

שלום יואב, במידה והדבר יגיע לבית משפט השלום, על מה בעצם אני תובע? נזק כספי או שבית המשפט יכול לחייב אותם לתקן את הדבר? בברכה, יהודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יהודה, שלום רב, התביעה צריכה להיות לחייב אותם לתקן באופן שלא ייווצר רעש מעבר למותר.

אורן

רעשים מהסוג שציינת ובמיוחד מן המעלית הם בעיתים מאד. גם אם תביא מהנדס ויעשו תיקון מסוים הם יחזרו כי הבעיה היא תכנונית. ליבי ליבי עליך אני מבין אותך כי היתי בסרט הזה והוא לא נגמר טוב.