לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עמי

פטור מתשלום אגרה

בתאריך 5/5/13 רכשתי טלויזיה ללא ממיר מובנה אבל הודעתי עליה רק ב9/13. לפני כן לא היתה לי טלויזיה וגם זאת משמשת אותי רק כמסך מחשב. אין ברשותי הוט ויס. יחד עם ההצהרה שלחתי בקשה לפטור. לפני כן מעולם לא היתה לי טלויזיה (רק מסך מחשב בהגדרה) ומעולם לא קיבלתי דרישה לתשלום. האם הנ"ל מספיק בכדי לקבל פטור לשנה הקרובה?

סמדר בוכובזה, עו"ד

איני נותנת חוו"ד ספקולטיביות...הרשות גם יודעת לרדוף 7 שנים אחרי...

חתול

חובות אזרחיים - התישנות 7 שנים. הבסיס לגביה של גופי מבוקרים כמו עיריות ורשות השידור - פקודת המיסים הידיעה לשימצה שיסודה בימי פקודת המלך במועצתו ומלאה טלאים טלאים אינטרסנטיים שנתקבעו במהלך שנות קיום המדינה. כאן אין התישנות של חוב (לכן גם מס הכנסה וביטוח לאומי רודפים עד קבר וגם לאחר מכן). אבל: האם לגביה על בסיס פקודת המיסים לא נדרש מינוי כתוב ? למיטב ידיעתי האדם שתבע בבית משפט לראות מינוי כזה שניתן כדין לאותו שיילוק במשרד פרנקל-קורן, קיבל תשובה שהחוב שלו נמחק. ואם אין כתב מינוי כזה על שם מי שחתום על המכתב, האם כל המכתבים שלהם המתבססים על פקודת המיסים והיעדר התישנות חסרי יסוד שבחוק?.

חתול

אבל היות וכבר הוכח כי רשעות השידור לא מקפידה לפעול כחוק ונציגיה המביישים את מקצועם עוכרי הדין פרנקל-קורן ושלוחיהם פועלים לעיתים אף (לכאורה.....אעלק....בטח שלכאורה) בניגוד לחוק, כדאי שתכין עצמך לתביעה של חוב דמיוני. שמור העתק המכתב והעתק האישור של הדואר הרשום לפחות 7 שנים. אם שלחת שלא בדואר רשום שלח שוב בדואר רשום עם אישור קבלה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור